Tip van de dag: ONLINE BESTELLEN HELP

AFHALEN: GROTEWEG 120 GERAARDSBERGEN 9500

1. kies uw producten via de bestelfoto's
2. ga naar kassa
3. registreer of vul uw persoonlijke code in
4. Kies Afhalen
5. kies afhaaldag
6. kies het afhaalsuur
7. Klik op de knop plaats bestelling
8. Klik op OK
9. Alvast bedankt en tot binnenkort

LEVEREN:

1. kies uw producten via de bestelfoto's
2. ga naar kassa
3. registreer of vul uw persoonlijke code in
4. kies leveringszone in het grote model
5. kies leveringsdag
6. kies leveringsuur
7. Klik op plaats bestelling
8. Klik op OK
9. Alvast bedankt en tot binnenkort


meer tips...

Ontdek onze heerlijke recepten om zelf te bereiden!

ALLE RECEPTEN OP AANVRAAG ... GRATIS PER E-MAIL

ANANASBEGNETS

INGREDIENTEN

ZELFRIJZENDE BLOEM 150GR
ÉÉN EETLEPEL ARACHIDEOLIE
ÉÉN EI
ÉÉN MESPUNTJE ZOUT
PILSBIER 1,5DL

5 Ananasschijven (goed drogen in een handdoek)
frituurolie
bloemsuiker

WERKWIJZE  (-+30min)

Maak een glad beslag van de bloem, de olie, het zout, het losgeklopte ei en de helft van het bier.
Voeg er de rest van het bier beetje bij beetje bij tot u een romig beslag bekomt, en het beslag goed rond de schijfjes blijft zitten.

Dompel de schijfjes in het beslag en laat het overtollige beslag eraf lopen.
Bak in voorverwarmd frituurvet (170°C) tot ze goudbruin zijn (+-2min)
Haal de beignets uit het frituurvet met een visspaan en laat uitlekken op een keukenpapier, bestrooi met bloemsuiker en smullen maar.
PS je kan de schijfjes eerst bestrooien met kaneel (voor de liefhebbers)


 

BROOD-GEHAKTBALLETJES

BENODIGDHEDEN

BROODKRUIMELS 200GR
Eieren                3st
Muskaatnoot     5gr
Zout                    5gr
Gehakt               1KG

WERKWIJZE

Meng bovenvermelde ingredienten zeer goed door mekaar
              5 min laten rusten
Vorm hierna bolletjes van ongeveer 100gr en leg ze op een bakplaat
BAK IN EEN VOORVERWARMDE OVEN VAN 180°C gedurende 20min.

OF

leg het  totale mengsel in een gepaste bakvorm
BAK IN EEN VOORVERWARMDE OVEN VAN 180°C gedurende 60min.

BROODPUDDING

BENODIGDHEDEN

BROOD MET KORTS (kleingewreven naar wens) 400GR
Water 200gr
Kaneelpoeder 10gr
Suiker S2 300gr
Rhum 30° 50gr
Amanelextract    10gr
Rozijnen 200gr

Fondantsuiker 100gr

WERKWIJZE

Meng alle bovenstaande ingredienten zeer goed
           eventueel een weinig water (50gr) toevoegen (indien te vast )
Het geheel in een broodvorm plaatsen

Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 60min
Laten afkoelen  (één dag)

De fondantsuiker op liptemperatuur brengen
 eventueel een weinig water (5gr) toevoegen (indien te vast )
De afgekoelde potting hiermee bestrijken, laten opstijven en ... smullen maar!

 

CROQUE MONSIEUR

BENODIGDHEDEN

OUD BROOD (mag met korst zijn) 6 sneetjes
Solo 100gr
Kaas 3x70gr
Hesp 3x70gr
Ananas 3 schijfjes

WERKWIJZE

Neem twee sneetjes OUD brood (echter niet droog en hard)
Smeer boter op de buitenzijde
Leg de kaas, de hesp, en eventueel de ananas ertussen

Verwarm het croquemonsieur ijzer voor +- 10min

Bakken gedurende +- 4 min

GEWONNEN BROOD

INGREDIËNTEN

OUD BROOD 6sneetjes
MELK 25CL
EIEREN 2ST
SOLO 20 GR
DONKERE SUIKER 100GR

WERKWIJZE (+-30min)

  1. Klop de eieren tesamen met de melk goed los.
    Zet een pan op een goed warm vuur met een weinig solo.
  2. Dompel twee sneetjes brood in de melk-eiermengeling.
    Eén minuutje langs beide zijden bakken.

SMULLEN MAAR

Herhaal punt 2. to de melk-eiermengeling opgewerkt is en herhaal indien nodig

ZIEZO smakelijk

MATTENTAARTEN

 

Recept voor 10 mattentaarten
 Benodigdheden voor de matten

- 5 liter NIET AFGEROOMDE hoevemelk

- 2 liter karnemelk

 Benodigdheden voor de mattenbrij

- de hierboven bekomen matten

- 10 eieren

- 0,5 KG suiker

- INDIEN GEWENST MAAR NIET NOODZAKELIJK een weinig amandelextract.

WERKWIJZE (2 x 45min)
Het is zeer belangrijk om de rusttijden te respecteren 

- Breng de hoevemelk aan de kook
- Wanneer deze kookt onmiddellijk de karnemelk toevoegen en roeren tot de melk stremt
Vervolgens in een neteldoek gieten en laten uitlekken gedurende minimum 1 nacht.
-Vervolgens de matten fijn wrijven om te kunnen mengen met de eieren.
- voeg dan aan deze matten de eierdooiers, het opgeklopte eiwit, en de suiker (en eventueel de amandelextract toe.

Afwerking:

- beleg de vormpjes met een fijn laagje bladerdeeg. Druk dit goed aan.
(minimaal 2 x goed aandrukken) (15 min rusten tussen iedere beurt)
- vul de vormpjes nu ¾ met de mattenbrij, bestrijk daarna de boorden met eigeel.
- Leg opnieuw een fijn laagje bladerdeeg over de vormpjes.
 De beide bladerdeeglaagjes stevig aandrukken. Verwijder het teveel aan deeg rond   de vormen door met de handen de boorden af te duwen.
- Bestrijk de taartjes nu met ei om een mooi kleurtje te bekomen.
- Knip met een schaar in het midden van de vorm een insnijding zodat tijdens het bakken de damp kan ontsnappen.
- Bak af in de oven op 200°C gedurende 20min, daarna op 180°C gedurende 10min.

EN ZIE HIER ONZE OVERHEERLIJKE GOUDBRUINE TROTS
                               DE GERAARDSBERGSE MATTENTAART

Benodigdheden bladerdeeg

1,2KG bloem / 0,8KG boter /  0,5L water / 10 gr zout

Bereiding:

- Meng de bloem en strooi het zout erbij, voeg het water toe en 1/3 van de boter.Goed mengen tot een stevig deeg. Laat 15 min rusten.
- Rol het deeg uit tot op 1cm. Verdeel de rest van de boter en leg dit op 2/3 van het deeg. Vouw het deel zonder boter 1/3 op de helft van het met boter belegde deel en daarna het geheel toevouwen. Zo bekomt u deeg-boter-deeg-boter-deeg, rol opnieuw uit tot op 1 cm.
- Vouw het deeg opnieuw in drie en rol opnieuw uit tot op 1 cm.
- Laat 15 min rusten en herhaal deze bewerking 3X (uitrollen en in drie vouwen EN LATEN RUSTEN)
BIJ IEDERE BEURT HET DEEGSTUK IN DE ANDERE RICHTING KEREN

U I T S M I J T E R

BENODIGDHEDEN

OUD BROOD (mag met korst zijn) 2 sneetjes PER PERSOON
Solo 100gr
Hesp 1snede boerenham x 50gr PER PERSOON
1 scharrelei large

WERKWIJZE

Neem twee sneetjes OUD brood (echter niet droog en hard)
Smelt solo in de pan

Bak de boterham aan beide zijden +- 2min

Bak de boerenham lichjes +- 30sec

Leg de boerenham bovenop de broodsneden

Bak de spiegeleitjes en leg deze bovenop de hesp

Indien gewenst nog een weinig sla, e...

SMULLEN MAAR!

WAFELS SUPERLICHT

Ingredienten

  1. Bloem 500gr
  2. eieren 3st
  3. melk 700gr
  4. gist 25gr
  5. snuifje zout 2gr
  6. boter 125gr

Werkwijze (+-60min)

De boter smelten
De melk en de gist goed mengen
De boter, de eieren en het zout onderroeren en vervolgens de bloem.

Het geheel 30 min laten rusten en . . . bakken maar

 

 

Bakkerij Herregodts - Denayer. Grote weg 120 Geraardsbergen | T: 054/42.19.19 | BTW BE 0712.252.291 | info@mattentaarten.eu
powered by Manol Informatics