AFHALEN: GROTEWEG 120 GERAARDSBERGEN 9500
1. kies uw producten via de bestelfoto's
2. ga naar kassa
3. registreer of vul uw persoonlijke code in
4. Kies Afhalen
5. kies afhaaldag
6. kies het afhaalsuur
7. Klik op de knop plaats bestelling
8. Klik op OK
9. Alvast bedankt en tot binnenkort
LEVEREN:
1. kies uw producten via de bestelfoto's
2. ga naar kassa
3. registreer of vul uw persoonlijke code in
4. kies leveringszone in het grote model
5. kies leveringsdag
6. kies leveringsuur
7. Klik op plaats bestelling
8. Klik op OK
9. Alvast bedankt en tot binnenkort
INGREDIENTEN
ZELFRIJZENDE BLOEM 150GR
ÉÉN EETLEPEL ARACHIDEOLIE
ÉÉN EI
ÉÉN MESPUNTJE ZOUT
PILSBIER 1,5DL
5 Ananasschijven (goed drogen in een handdoek)
frituurolie
bloemsuiker
WERKWIJZE (-+30min)
Maak een glad beslag van de bloem, de olie, het zout, het losgeklopte ei en de helft van het bier.
Voeg er de rest van het bier beetje bij beetje bij tot u een romig beslag bekomt, en het beslag goed rond de schijfjes blijft zitten.
Dompel de schijfjes in het beslag en laat het overtollige beslag eraf lopen.
Bak in voorverwarmd frituurvet (170°C) tot ze goudbruin zijn (+-2min)
Haal de beignets uit het frituurvet met een visspaan en laat uitlekken op een keukenpapier, bestrooi met bloemsuiker en smullen maar.
PS je kan de schijfjes eerst bestrooien met kaneel (voor de liefhebbers)
BENODIGDHEDEN
BROODKRUIMELS 200GR
Eieren 3st
Muskaatnoot 5gr
Zout 5gr
Gehakt 1KG
WERKWIJZE
Meng bovenvermelde ingredienten zeer goed door mekaar
5 min laten rusten
Vorm hierna bolletjes van ongeveer 100gr en leg ze op een bakplaat
BAK IN EEN VOORVERWARMDE OVEN VAN 180°C gedurende 20min.
OF
leg het totale mengsel in een gepaste bakvorm
BAK IN EEN VOORVERWARMDE OVEN VAN 180°C gedurende 60min.
BENODIGDHEDEN
BROOD MET KORTS (kleingewreven naar wens) 400GR
Water 200gr
Kaneelpoeder 10gr
Suiker S2 300gr
Rhum 30° 50gr
Amanelextract 10gr
Rozijnen 200gr
Fondantsuiker 100gr
WERKWIJZE
Meng alle bovenstaande ingredienten zeer goed
eventueel een weinig water (50gr) toevoegen (indien te vast )
Het geheel in een broodvorm plaatsen
Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 60min
Laten afkoelen (één dag)
De fondantsuiker op liptemperatuur brengen
eventueel een weinig water (5gr) toevoegen (indien te vast )
De afgekoelde potting hiermee bestrijken, laten opstijven en ... smullen maar!
BENODIGDHEDEN
OUD BROOD (mag met korst zijn) 6 sneetjes
Solo 100gr
Kaas 3x70gr
Hesp 3x70gr
Ananas 3 schijfjes
WERKWIJZE
Neem twee sneetjes OUD brood (echter niet droog en hard)
Smeer boter op de buitenzijde
Leg de kaas, de hesp, en eventueel de ananas ertussen
Verwarm het croquemonsieur ijzer voor +- 10min
Bakken gedurende +- 4 min
INGREDIËNTEN
OUD BROOD 6sneetjes
MELK 25CL
EIEREN 2ST
SOLO 20 GR
DONKERE SUIKER 100GR
WERKWIJZE (+-30min)
SMULLEN MAAR
Herhaal punt 2. to de melk-eiermengeling opgewerkt is en herhaal indien nodig
ZIEZO smakelijk
Recept voor 10 mattentaarten
Benodigdheden voor de matten
- 5 liter NIET AFGEROOMDE hoevemelk
- 2 liter karnemelk
Benodigdheden voor de mattenbrij
- de hierboven bekomen matten
- 10 eieren
- 0,5 KG suiker
- INDIEN GEWENST MAAR NIET NOODZAKELIJK een weinig amandelextract.
WERKWIJZE (2 x 45min)
Het is zeer belangrijk om de rusttijden te respecteren
- Breng de hoevemelk aan de kook
- Wanneer deze kookt onmiddellijk de karnemelk toevoegen en roeren tot de melk stremt
Vervolgens in een neteldoek gieten en laten uitlekken gedurende minimum 1 nacht.
-Vervolgens de matten fijn wrijven om te kunnen mengen met de eieren.
- voeg dan aan deze matten de eierdooiers, het opgeklopte eiwit, en de suiker (en eventueel de amandelextract toe.
Afwerking:
- beleg de vormpjes met een fijn laagje bladerdeeg. Druk dit goed aan.
(minimaal 2 x goed aandrukken) (15 min rusten tussen iedere beurt)
- vul de vormpjes nu ¾ met de mattenbrij, bestrijk daarna de boorden met eigeel.
- Leg opnieuw een fijn laagje bladerdeeg over de vormpjes.
De beide bladerdeeglaagjes stevig aandrukken. Verwijder het teveel aan deeg rond de vormen door met de handen de boorden af te duwen.
- Bestrijk de taartjes nu met ei om een mooi kleurtje te bekomen.
- Knip met een schaar in het midden van de vorm een insnijding zodat tijdens het bakken de damp kan ontsnappen.
- Bak af in de oven op 200°C gedurende 20min, daarna op 180°C gedurende 10min.
EN ZIE HIER ONZE OVERHEERLIJKE GOUDBRUINE TROTS
DE GERAARDSBERGSE MATTENTAART
Benodigdheden bladerdeeg
1,2KG bloem / 0,8KG boter / 0,5L water / 10 gr zout
Bereiding:
- Meng de bloem en strooi het zout erbij, voeg het water toe en 1/3 van de boter.Goed mengen tot een stevig deeg. Laat 15 min rusten.
- Rol het deeg uit tot op 1cm. Verdeel de rest van de boter en leg dit op 2/3 van het deeg. Vouw het deel zonder boter 1/3 op de helft van het met boter belegde deel en daarna het geheel toevouwen. Zo bekomt u deeg-boter-deeg-boter-deeg, rol opnieuw uit tot op 1 cm.
- Vouw het deeg opnieuw in drie en rol opnieuw uit tot op 1 cm.
- Laat 15 min rusten en herhaal deze bewerking 3X (uitrollen en in drie vouwen EN LATEN RUSTEN)
BIJ IEDERE BEURT HET DEEGSTUK IN DE ANDERE RICHTING KEREN
BENODIGDHEDEN
OUD BROOD (mag met korst zijn) 2 sneetjes PER PERSOON
Solo 100gr
Hesp 1snede boerenham x 50gr PER PERSOON
1 scharrelei large
WERKWIJZE
Neem twee sneetjes OUD brood (echter niet droog en hard)
Smelt solo in de pan
Bak de boterham aan beide zijden +- 2min
Bak de boerenham lichjes +- 30sec
Leg de boerenham bovenop de broodsneden
Ingredienten
Werkwijze (+-60min)
De boter smelten
De melk en de gist goed mengen
De boter, de eieren en het zout onderroeren en vervolgens de bloem.
Het geheel 30 min laten rusten en . . . bakken maar